loading...

Fakta om Cape Coral

Florida är inte bara för turister och pensionärer längre utan också ett nav för arbetsgivare och företag att expandera och anställa fler arbetare. Cape Coral har rankats i topp 10 för amerikanska städer med hög sysselsättningstillväxt. Med sina dryga 150 000 invänare är Cape Coral den största staden mellan Miami och Tampas och räknas som den 5:e snabbaste växande staden i USA.

Med sin spektakulära naturliga skönhet och enastående livskvalitet, är Cape Coral i Lee County den perfekta miljön för friluftsentusiaster, strandälskare, pensionärer, studenter och hårt arbetande familjer. Cape Coral ligger på Floridas sydvästra västkust mellan Neapel och Sarasota, och är ofta kallat "båtägarnas paradis" av lokalbefolkningen. Fyra hundra miles av saltvatten och sötvattens kanaler - perfekt för fiske och båtliv, prisvärda bostäder, framstående utbildning och en låg brottslighet är bara några av de pärlor som finns i Cape Corals krona. Branscher som ger sysselsättning i Cape Coral inkluderar administration, avfallshantering. turism, utbildning, hälsovård och sociala tjänster, detaljhandel.

Skolor
De många skolor som ligger i Cape Coral spelar en viktig roll i samhällslivet. Flera har erkänts med National Schools of Excellence Blue Ribbon utmärkelser. Många högskolor och universitet är till för dem som vill uppnå examen i högre grad. 


Fastighetsmarknad
Staden Cape Coral anses vara en av de hetaste fastighetsmarknaderna i hela landet. Här finns en blandning av fastighetsalternativ, så som gatedcommunities, bostäder som byggs kring lokala golfbanor, fina hem med utsikt över Caloosahatchee floden, andra byggs med Gulf tillgång och på sötvattens kanaler, aktiva pensionerings samhällen med bostadsrätter.

Historia
Cape Coral är ett av många tropiska städer inbäddat på den sydvästra kusten i Florida, omgiven av mer än 100 barriäröar. Detta område i Lee County är kärleksfullt kallad "The Lee Island kusten." När barriäröarna bildades för ca 5000 år sedan skapades också ett produktivt ekosystem vilket möjligjorde en permanent bosättning i området. Detta lockade också till sig arkariska släktet, som var tidiga föregångare till Calusa indianerna, att livnära sig på tillgången av fisk och skaldjur som det fortfarande än i dag är rikt av.

Staden
Grundades 1957 av Jack och Leonard Rosen och sedan 1970 och har Cape Coral varit en av de snabbast växande städerna i Florida sedan dess. Det är en charmig stad med ett varmt klimat året runt med en mycket kompetent och engagerad arbetskraft.Turismen är nummer ett industri i Lee County och har skapat mer än 36.000 hel-och deltidsjobb som tjänar mer än 900 miljoner dollar per år. Det är en värld av tropiska djur, spektakulära solnedgångar över glittrande vatten och hundratals öar att utforska. Cape Coral har fler kanaler än den italienska staden Venedig. 

Staden har ett starkt fritids och kulturutbud förstärkt av många naturresurser. Dess naturliga skönhet ger en perfekt miljö för fiske och båtentusiaster. Med tillgång till ändlösa mil av stränder ger staden möjlighet till solsporter som parasailing, jetskiing, windsurfing eller beachvolleyboll, golfbanor både privat och offentligt. Detta är en också en idealisk plats för familjenöjen med sin tillgång av Barnens Science Center, Sun Splash Family Waterpark, Cape Coral Historical Museum och Mike Greenwell's Family Fun Park. Med fantastiska möjligheter i ett växande storstadsområde är Cape Coral en verkligen tropisk juvel på sydvästra Floridas västkust.