loading...

Florida

Varför älskar alla Florida

Med över 300 soldagar om året och vidsträckta stränder på 1700 km så finner du att du alltid är nära solen. Oavsett om du är soldyrkare, surfare eller jetsetare så finns här något för alla. Golf kan spelas året om och det finns en uppsjö av sevärdigheter som passar så väl stora som små besökre. Alla ha de en sak gemensamt - att älska Florida !

Nöjen

För de flesta svenskar är Florida liktydigt med ett hektiskt uteliv. Nöjeslivet är väldigt utbrett och det finns allt att välja på för alla smaker. Från lugna cafeér, resturanger till flashiga nattklubbar coh diskotek. Är man ute i god tid och kommer dit välklädd finns det stor chans att man kommer in på något av de större och lyxigare ställena. Ett annat tips är att vara ute i god tid innan tillströmningen sätter igång. En glimt av en kändis kan oftast ses när man besöker Miamis nattliv.

Shopping

Många varor är betydligt billigare här i USA än  i Sverige. Elektronik, kläder, skor, kosmetika prioriteras högt av svenskarna. Många svenska betrakta även kapitalvaror som bilar och båtar som en investering att ta med hem till Sverige. Priserna kan variera enormt beroende på vart du köper dem så beakta dina köp innan så kommer du att bli mer än nöjd. Walmart - ett måste för många svenska besökare som vill spara sina pengar i de stora lågprisvaruhusen.

Sevärdigheter

För dig som turist finns fantastiskt sevärdigheter i Florida och kanske är Disney World det som du kommer att tänka på först. Disney är Floridas största turistattraktion och är beläget utanför Orlando - alla barns dröm ! Ingen plats kan konkurrera med Florida och speciellt då Orlando när det gäller attraktioner och nöjen. Attraktioner i världsklass, Magic Kingdom, Epcot, Universal Studios, Sea World, Kennedy Space Center, Legoland med flera. Alla dessa nöjesparker av en fantastisk värld är upplevlse för både stora och små.

Sport

Med tätt duggande golfbanor gör detta land Florida till ett paradis för en golfälskare. Man kan inte undgå att Florida är stort för alla golf intresserade och ett måste för ett besök på någon av de mest välkända klubbarna. När det inte passar så finner du en otalig skala av aktiviteter som vindsurfing, sportfiske, kanotpaddling och djuphavsdykning längs Floridas kustlinje. På funfix.com finner du det mesta av de nöjesaktiviteter Florida har att erbjuda !

Stränder

Nästan aldrig är badstränder så bländande vita som längs Floridas västkust. Längs Floridas kust löper hundratals mil med underbara stränder som gör att Ni aldrig behöver trängas ens på de mest välkända badorterna. Några av de främsta och bästa ständerna för turister sägs vara South Beach, Cocoa Beach, Key West, Dry Tortugas och Perdido Key. När man anländer till Florida spelar det ingen roll vart man befinner sig - sanden är lika vit och havet är lika varmt överallt och möjligheterna är lika många som dagarna på året.

Klimat

Florida kallas många gånger för ”The Sunshine State” och bjuder på mer än 3000 soltimmar om året! Somrarna är mycket heta med halvtropiskt klimat och hög luftfuktighet. Det mycket behagliga klimatet med en medeltemperatur under dagen på ca 25 grader gör Florida till en populär destination för semesterfirare och permanentboende. Visst tar det en stund att flyga hit från Europa, men det är det värt! Servicen här är oslagbar och flygtrafiken till Florida ökar markant. Visst finns det fantastiska fördelar men klimatmässigt i är Florida oslagbart.

Välkommen till Florida !